TRÖTT TJEJ SIGNAR UT

Kol chey er tröt. Har haft en rolig kväll, scheeeent att träffa Malå-bruttorna om vi säg så! Nu ska vi bara dra ihop resten av Malå-gänget och göra nåt fett! Hur som helst, jag och Steph skedar i natt, och jag är inte missnöjd om vi säg så! Aja. Nuff said. Adjö.

DONUT

Har haft min fina nya bulle på huvudet idag. Eller Donut rättare sagt. Har känt mig så fiiiiin! Håller även i skrivande stund på att göra mig av med utväxten ni kan se på bild numbero dos. Woop. Och snart blir det även middag på stan med Malå-brudar. Sushi hoppas vi på! Känns taaaasty. Well, enough now. Good day!

FELTRÄNAD

Åhhh jisses, har en så alldeles fruktansvärt feltränad rygg känner jag idag.. Jag har tidigare märkt av att både min ryggrad och mitt bäcken är snett, och igår körde jag ett maffigt ryggpass på gymmet. Kan säga att det känns idag. Hela vänstra halvan av ryggen har jag sån fruktansvärd träningsvärk i, men inte i högra... HÄRLIGT. Men förhoppningsvis ska jag få försöka mig på lite hokuspokus, annars blir det att dra sig till nån kotknackare, för så här kan jag minsann inte ha det! Nä ve och fasa. Nåväl, tills dess får jag väl leva med att gå som Quasimodo tills tränignsvärken gått över...! WISH ME LUCK BITCHES!

THE REAL DEAL

En av mina skönaste just nu. Känns lite som lobbymusik, sådär härligt avslappnande typ. Drömmer mig bort till en stor stad, det är sommar, jag är ledig och har fett med cash. Sweeeeeeeet.

chillin like a villain


Läxgörarn

Amen tjarå. Igen. Sitter för tillfället och skriver lite på en av Linnéas uppgifter, lite frågor om filmen vi såg igår, North Country. Tänkte att eftersom Linnéa missade slutet, och för att jag faktiskt brinner för hela jämställdhetsgrejen, kan jag hjälpa till med den. Why not. Har ju ändå ingen egen läxa att jobba med, HOST HOST. Kul skämt...
Aja. Hungern tar över, och läxan förblir ogjord. Istället väntar jag på Linnéas supermegajättegoda köttfärssås! Känner lukten från köket och jag kan säga att hungern inte blir mindre... Hm. Well well. Kanske ska göra ett ryck innan matn ä klar!

FETA BRILLZZZZZ

HELLU, idag är vilodagen men det ger jag och min kära vän blanka fan i! Vi har sprungit på stan (Fan, inte bra för ekonomin... Men SATAN så mycket fint det finns här i världen...) och jag har shoppat som aldrig förr. Eller okej, det var en lögn... Men shoppat har jag gjort. Mycket nöjd med mina inköp är jag, men nu ska jag bara se till att jag har kvar tillräckligt mycket pengar så jag kan beställa min studentklänning bland annat. Kan ju vara en klar fördel, så att säga. Nåväl. Nu ska jag och Linnéa försöka fokusera på lite skoluppgifter som behöver göras. Wish us luck, för det kan behövas!!! Heh.....

North Country

En film om en lady med knagglig bakgrund som behöver ett jobb. Börjar jobba i en gruva, männen är asses, bruden startar fight, männen blir arga, fighten är i full gång, bruden kämpar på utan stöd, fightar som aldrig förr och ja.. ni fattar grejen. Inte så big deal för vissa - HELL of a big deal för mig! Helt galet vad såna här filmer trycker på alla mina knappar. Borde fan bli jämställdhetskämpe. Inte för att jag är så bra på att fightas, snarare för att jag brinner för det. Kanske är en framtid...
Nåväl. Linnéa min fina klarade sig igenom kanske halva filmen, sen däckade hon som vanligt i soffan. Käpprätt isäng sa jag, och off she went. Kvar blev jag, ensam med två chipsskålar och en film som väcker min vrede. Men vad gör man! Ser klart filmen, käkar upp chipsen, funderar över livet och bloggar om det! Haha, skämt åsido. Känner faktiskt att jag ska göra något vettigt nu, typ lägga mig på soffan och powernapa eller göra nåt... Får funka! Tack och hej, det var allt för mej!

GOOOOOOODMORNING SWEDEN

...Och godmorgon övriga världen också. Idag är en sån där dag när man inte riktigt känner som alla andra dagar på året. En så kallad bakisdag, ni vet, en sån där dag som jag, Rut Morén inte har haft sen typ NYÅRSDAGEN. Men tur för mig är ju då att jag sällan blir dödsbakis. Lite käk på det här och jag blir prima. But still. Bara känslan av att det är en bakisdag... Euw. Nåväl. Linnéa har redan startat dagen med ett äventyr, men jag har inte kommit längre än till soffan. Börjar dock tröttna på soffliggarstilen nu och känner att dagen skall tas vara på. Får se om jag kilar in till stan eller om jag stannar här och väntar på Linnéa eller hur jag riktigt gör... Men vilket fall som helst måste jag innan jag gör nåt annat fräscha upp mig, för gårdagens smink och hår känns ej aktuellt. Så - off I go! Och ni med. Ta tag i era liv för fan!

#Uttråkad tjej

Fuck Tim som lämnar mig ensam för att hämta Isabelle & co.... Nåväl. Vad gör man.
Well, för alla som missat det. Skellefteå for me to helgen. Anlände för alltså lite mindre än två timmar sen, och snart kommer som sagt stockholmarna hit och sen blir det party all night long. Resten av helgen får jag spendera med Linnéa. Jisses, full rulle. Men man har väl inget annat val, när man väl är ledig så jävlar! Woop woop, the roof is on fire!

Vad fan gör jag...

Ahhhhhh, precis hemkommen från skolan, och nu står middadg på agendan. Som alla andra dagar i veckan när man kommer hem från skolan..... Kan vara Guds drygaste påfund. Middagen. Och lunchen också för den delen. Men frukosten, den hyllar jag. Men just middag och lunch. Och SPECIELLT middag. Jag menar, varför måste man komma på vad man ska äta till middag 365 dagar om året? Fast okej, det finns ju undantag. Typ julbordet på julafton och sånt där... But still! Ni hajar grejen. That's something that really grinds my gears! Kul referens eftersom jag precis såg Family Guy... Nåväl. Jag skriver i blindo här (Okej, inte blindo, jag ser vad jag skriver) och babblar på som aldrig förr. Men vad gör det, man lever bara en gång. Tack och hej leverpastej, snoret är gult och jag kastar det på dej!

SEMELDAGEN FRAMSKJUTEN

Åt VÄRLDENS godaste semla idag. Jessika är allt bra duktig ibland, när hon väl försöker!

VAD ÄR MUSIK?

Har lånat hem förmodligen VÄÄÄÄRLDENS bästa bok! Fast jag har inte hunnit läsa den än... Men förmodligen VÄRLDENS bästa bok! Lånade den egentligen bara i brist på pengar eftersom jag planerat att köpa den tid. Men ivern blev för brutal och jag gick och lånade den på biblan istället. Liksom i väntan på pengarna! Nåväl. För den som är läskunnig kanske ni kan se att det bland annat är SALEM AL FAKIR som skrivit boken. Kanske därför det förmodligen är VÄRLDENS bästa bok. Well, nog om detta. Läs boken ba, alla ni som är intresserade av musik. Eller bara ljud överhuvudtaget. Eller Salem...

JA JÄVLAR!

NO UPDATES - TOO BUSY STUDYING!!! bra ruttannnnnnnn

HEJBLOGGENJAGTYCKERJAGÄRSÖTFÖRDETSÄGERRUT.JAGHETERINTERUT.

jag har blitt litt fet efter en helg hos mormor. Rut tränar hon.
Ofta tänker jag att jag måste träna igen. Men ofta gör jag inte det.
Ofta så blir jag väldigt glad. Ofta så kommer inte jag på att jag är glad utan anledning.
Ofta gillar jag godis. Ofta kallas himlen blå. Kanske är den det?
Ofta blir rut arg i onödan. Nu är hon glad men jesesika är inte här och ofta blir hon arg på jesesika.
Ofta my brain is full of fuck.
Jag ladda upp den sista bilden man jag kan inte riktigt sånt.

SOVA BÖR MAN ANNARS DÖR MAN!

Alltså vad gör jag... Skulle sova tidigt, men vad blev det av det... Såg bland annat två avsnitt New Girl istället, grät floder av glädjetårar och lyssnade på min nya fling, Ai No Corrida av Quincy Jones. Jävlar vilken discodänga alltså! Nåväl. Har i alla fall haft en bra dag, så man ska inte klaga. Man kan inte sova bort hela sin ungdom heller! Och ändå, det enda jag har på schemat imorgon är väl egentligen att städa hos morfar, och sen ta mig tillbaka till Umeå och, tyvärr, gå tillbaka till vardagen än en gång... Så vad gör det om man har sovit lite för lite liksom! MEN, nu släcker jag dock mina blå. Sova bör man annars dör man!

Chill brutta

Hello folks! Sitter för andra kvällen i rad i soffan med en chipsskål i knät. HELT ok. Annars då? Har jobbat idag, för dom som missat det. Efter jobbet tog jag bilen till Skell och fick träffa Linnéa en kortis. Men en middag på tu man hand hann vi i alla fall med! Och värt guld är då det!
Eh ja. Mer än så orkar jag inte skriva utan ska istället fortsätta äta chips och se Sherlock Holmes på svt1. Ja, min coolhetsfaktor stiger avsevärt den här helgen! Tack och hej leverpastej!

OUCH

Jahaja, då har man kommit fram till Lövånger och slagit sig ner i soffan. På min vänstra sida har jag Ag, och på andra sidan mamma. Framför mig har jag en chipsskål, mineralvatten och ett glas rött vin. På tvn pumpar På spåret. Mina vuxenpoäng stegrade precis omänskligt mycket.
Annars då? Jo. Jag testade ett nytt solarium idag. (Nu låter det som att jag solar jätteofta, men det är inte sant. Jag har bara hållt mig till ett solarium i ungefär 2 år)  Hur som helst. Jag såg att de rätt nyligt hade bytt rör, men jag tänkte inte mer på det. Hoppade in och solade ungefär lika många minuter som jag brukar. Är ju som sagt skapligt vit, så jag brukar inte brassa på speciellt. Hur som haver, när jag hoppar ut tänkte jag "Satan vad brun jag blev!" och gick hem. Hoppade i duschen rätt direkt jag kom hem, och kände att det brände lite i ansiktet. Aha, men jag kanske lyckades bränna mig lite? Tänkte inte mer på det, hoppade på bussen till Lövånger och kom fram. Gick på toa när jag kommit fram (Halsa ej vatten innan du hoppar på bussen när du har urinvägsinfektion! He gå rätt igenom!!!) och kände att det brände på bröstet. Tittade efter och VA-VA-VOOM, here comes kräftan Rut. Alltså jag har typ bränt mig en gång förut i mitt liv så jag är inte riktigt bekant med känslan, men jag trodde att man märkte direkt att man bränt sig? Tydligen inte. Nu gör det ont as fuck. Men är huvudet dumt får kroppen lida!
Söt tjej goes partyred!

KRÅKSLOTTE


Fredagen den 17 februari

Och jag har inte mycket mer vettigt att säga än nån annan dag...


EMO

Åh, så humöret kan svänga ändå! Började med att jag hade världes bästa dag, men ungefär lika snabbt som vädret gick från strålande sol till snöstorm gick mitt humör från sorgfri till melankolisk.
Har i alla fall fått min meducin, som jag sa tidigare, så nu ska jag komma ihåg 3 extra piller per dag i 5 dagar, sen är denna fruktansvärda tid över! Yessssssss.
Annars då. JO - Jessika var duktig och bakade scones till lunch/middag, så för min del blev det scones och resterna av soppan som jag gav er receptet på igår. Not bad I must say. Sen sorterade vi tvätt och fick ihop 4 tvättmaskiner. När vi stoppat i  två och dom nästan var klara bestämde sig Jessika mitt i allt att ta en buss till Lycksele. Jahaja, här står jag, sjuklingen med massa tvätt att hänga upp. Jaja. Nämen det är ju lugnt, det är ju inte så att du har lämnat mig tusen gånger förut med den där JÄVLA tvätten. RAGE.
Annars då. Ja som sagt, jag bara deppar. Trodde att mina piller hade depressiva biverkningar, men det verkar dom ju inte ha. Jaha, det känns ju skönare att det är mitt egna psyke som agerar såhär. NOT. Nåväl. För att lindra min bitterhet gjorde jag precis varm oboy med vispgrädde och slog igång Twilight. Vad annars gör man liksom.
Nåväl. Nu ska jag fortsätta vältra mig i självömkan. Tjihu!

OH DU PRODUKTIVA TORSDAG!

Jävlar vilken produktiv dag idag asså! HELT galet. Och jag som är sjuk och allt...
Nåväl, vaknade 09.30, helt ok utvilad. Steg upp, fikade, morgonskissade INTE = dödligt kissnödig. Ni kan ju tänka er. Skulle i alla fall springa till vårdscentralen och göra ett pissprov så jag kunde få meducin för min urinvägsinfektion nån gång. (Onödigt/äckligt vetande? DEAL WITH IT) Allt gick förvånansvärt snabbt, och på bara drygt en timme hann jag göra provet, få testresultaten, träffa två sköterskor och bli vidareskickad till en läkare och få receptet. WELL DONE VÅRDCENTRALEN! Mycket imponerande.
Efter detta stack jag i alla fall på apoteket, som ligger ungefär två långa steg från vårdcentralen och hämtade mitt recept. Bara för att  det är så himla kort sträcka mellan ställena hade mitt recept inte ens kommit in i apotekets databas än, så då sysselsatte jag mig med att handla lite grejer, bland annat en ny ansiktstvätt. BRA, för annars hade det aldrig blivit av. När jag sen fått ut mitt recept stack jag och solade solarium en stund, och sen handlade jag. Nu ska jag slänga i mig nån lunch och sen tvätta. Kul.. Men he måst göres. Sen hoppas jag att Jessika komm igång och gör scones och semlor också, men det kan man aldrig lita på... Nåväl! På återseende!

WOHO, nya piller i min pillersamling! I feel like a fucking drugie.

RECIPE FOR YOU!

ÅH, gjorde en MYCKET lyckad mellan-lunch-och-middag-måltid idag. En Rutig version av pappas välkända (åtminstone inom familjen) potatissoppa. Tog tyvärr inga bilder, men vad tusan, soppan ser ändå ut som.. Ja. Ni kan ju tänka er. MEN GOD ÄR DEN! WELL, jag tänkte vara så hygglig att dela med mig av receptet så ni, mina kära läsare, också kan avnjuta denna fantastiska (...Billiga. Jag är student, OK?) måltid!

LET'S GO!
Du behöver:
  • Ungefär 4 potatisar. Medelstora.
  • 3 morötter. Typ.
  • Grönsaksbuljong. Eller nån annan buljong. Välj själv!
  • Salt och peppar
  • Mjölk eller grädde. Eller både och.

How to: Börja med att skiva potatisarna och morötterna, ju mindre ju kortare koktid. Ta en gryta, medelstor, och bryn potatisskivorna i lite smör. Se till att röra om hela tiden, eftersom potatisen har en tendens att bränna fast annars...
När du brynt potatisen slänger du i morötterna, och vatten, så att det just och pass täcker. Sen slänger du i valfri mängd buljong, och salt och peppar. Koka en stund, tills potatisen och morötterna är mjuka, och mixa sen alltihopet till en slät (Eller inte slät, beror på hur just DU vill ha din soppa;) soup. Sen ställer du tillbaka kastrullen på plattan och slänger i grädd/mjölk/grädde och mjölk till du har den tjocklek du vill ha. 
Ps. Låt inte grädden koka!
VIOLA. Very tasty studentsoppa! 
ALLAN EDWALL


Dagens videoblogg. Börjar bli standard...

Nuttin special, as usual...


ALLA HJÄRTANS DAG

Har haft en MEGAMYSIG Alla hjärtans dag med min loverboy Jessika. Heeeeelt fantastisk. Blev överraskad när hon kom hem från skolan med choklad och wienerbröd, och så bestämde vi att vi skulle pula upp oss i soffan och se Dirty Dancing. SJUKT soft! Slutade med att vi satt i soffan och shakade ass medan vi sjöng Michael Jacksons "Don't stop 'til you get enough". Ingen dålig kväll med andra ord!
Så här mysigt hade vi gjort det, med tända ljus och allt. Nästan som en riktig date! Fett soft asså. 

Nåväl. Med detta sagt funderar jag på att gå och lägga mig. Eller i alla fall lägga mig på spikmattan. Har hunnit med mycket tid tillsammans med herr spikmatta på senaste faktiskt. Not bad! Somnar varje gång... <3 NÄ nu smälle, get ready mr spikmatta, I wanna be on top!

Dagens sjuk-outfit i videoformat!

This is me, shakin what my mama gave me. I långkalsonger. Party!


EGOBOOST


Alla hjärtans dag och allt...

Och här ligger jag på soffan och känner mig sjukast i världen. Sjukvårdsupplysningen - here I am!


BURDEN - OPETH Cover

Jag making a cover av Burden by Opeth. Bare with me.


#Ledsen tjej

TJARÅ. Här ovan ser ni en ledsen tjej som blivit riktigt sjuk. DOG på väg till skolan idag, och när jag väl kom fram insåg jag att jag hade sånglektion på dirren. JAJA, vad gör man, kraxar och snorar tillsamans med läraren typ. Soft att det inte bara var jag som var sjuk! 

Anyhow. Ikväll kommer jag vara TRÅKIG MÄNNISKA och bara göra massa läxa typ, så därför har jag tagit mod till mig för att bjussa er på ännu en cover made by me. Okej, det är kanske inte så mycket för er skull, jag vet inte, jag kanske har 0 fans där ute i cyberspace, men mer för min egen skull. Kämpar mot scenskräcken som aldrig förr! Well. Videon kommer upp om en stund! Stay tuned!

En liten videobloggelidi ba

nuttin special


BRA SÖNDAG!Käkade världens bästa lunch idag. Eller... Munch. Gott var det i alla fall! Jessikas smaskiga scones med ost och marmelad och nyponsoppa med grädde. NOT bad. Ah just det, innan dess tog jag en maximal pillerfrukost också, i hopp om att kanske bli av med den här jäääävla förkylningen jag börjar dra på mig. Jeeeeez. Nåväl. Nu målar jag naglarna och ser Love actually med Jessika. Sen ikväll blir jag dumpad när Jessika sticker på bio, och då planerar jag att äta och sova. He gäll å passa på medan man ä ensam!

BURDEN - OPETH


TAGGARÅ!

Åhhhhhh idag ska jag på gymmet. Finns inte mycket mer att säga. Det är vad jag ser mest framemot idag tror jag. Gymmet. Mitt älskade gym. Haha, yay!

SOFFLIGGARLÄGE


KLART Å BETART

Tjarå! Slängde precis i mig lite smaskigt studentkrubb och nu sitter jag bara och jäser i soffan. Planen för idag är att måla naglarna, sola, gymma och göra läxa. Rätt tjejiga saker märkte jag nu... Hm. Sån måste man ju också vara ibland!
Well. Finns inte mycket att säga mer än så egentligen. Har haft en riktig myyyyshelg med älsklingsJosef i Storuman, och nu är jag tillbaka i vardagen igen. Känns väl sisådär, men vad gör man. Har iallafall börjat planera lite inför bal och annat, och jag kan bara säga att jag är ute i GOD tid! Balen t.ex. Har nästan allt kirrat. Balklänning, bil, kavaljer, hela köret! Se på fan. Och inför studenten har jag haft studentmössan klar sedan månader tillbaka. Se där, jag är inte ute i sista minuten alla gånger faktiskt. Jisses. Nåväl, nu ska jag göra nåt vettigt! Off I go!

S to the toruman

HEJ, för tillfället sitter jag i en soffan i Storuman tillsammans med the one and only Ludwig Mattsson. Har alltså en liten myshelg tillsammans med Josefs familia. Helt ok, slippa jobb nån helg! (Hehehehe hej mamma. I'm very greatful for mitt jobb!) Här har vi förövrigt dödens kyla och jag planerar inte att vandra många minuter på Storumans gator idag. Istället ska jag försöka lite affärsjuridik (wish me luck) eller ba chilla tungt. Skulle utan tvekan välja alternativ 2 om inte alternativ 1 var livsavgörande för mig... Urhghghghghg. Well now. Catch you on the flip side!

söt


Fort vare gjort

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej. Ja ha int mycke å säga. Eh. Känns som att jag har TUSN uppgifter som skall lämnas in imorgon @ school, och ikväll ska vi se bio. Bra prio Rut... Eh. Det löser sig. Hoppas jag. Hejdå.

Role Models - Midi Freeman, Comfort


Hello mr Penguin, swaggin much?

Helluuu. Sittin on my samhällslektion and just chillin. Eller ja, rättare sagt har jag ju rast nu, så oroa er ej, ingen studietid till spillo här inte! Lyssnar på Lalehs nya album och bara myser. Tänkte passa på att blogga nu eftersom jag kanske inte kommer ha så mycket tid senare ikväll. You know why? Vi har en dubbeldejt på G! Eller ja, dejt och dejt. Vad kallar man sånt här nu för tiden? Vi ska i alla fall sticka iväg ett gäng, aka 4 personer, och se bio. Me + my bf och Jessika+1. Blir inte det lite som en dubbeldejt då? HEH, bra laddad tjej. Planen är att se Hamilton. Kommer säkert äga, och jag och Jessika kommer SÄKERT sitta och dreggla över herr Persbrandts vältränade body. Garanterat. Säkert boysen också för den delen! Vem gör inte liksom. I mean, look at that body!
Okej. Skämt åsido. Men jag måste erkänna att MickeP faktiskt är riktigt gubbsnygg. True story.
Hur som helst, sög ju att blogga utan bilder, men eftersom jag inte har Jessikas dator längre med webcam kan jag inte bjuda på nån sån lågkvalitets-crap, och att jag sedan har en lånedatorm, aka, computer-without-personality, kan jag endast bjuda på datorns standarspics. Så därför gör jag det. För er skull. Varsågoda.

RSS 2.0