Jag är ingen bungyjumpanläggning Birgitta!


Kryper till kojs!


Krulligt i nacken och lite konstigt där framme


Mirror mirror on the wall

Känner att jag inte skrivit någonting här på senaste tiden. At all. Kanske borde uppdatera litegrann.

Såhär: På senaste har hänt lite allt möjligt. Rätt mycket faktiskt, endel saker värda att nämna i bloggen, endel inte. Jag har hunnit ha en massa roligt, uppleva mindre livskriser, gjort nya saker mm. Idag har jag däremot bestämt mig att ta tag i mitt liv och återgå till tidigare levnadsrutiner. Har fått leva ut diverse tonårsrebellkänslor nu, och känner att det är dags för nya tag. Hela tonårsgrejen är inte my cup of tea, om man säger så. Tror jag var född pensionär...

För tillfället sitter jag kvar ensam på skolan och försöker ta tag i lite eftersläntat skolarbete. Långsamt går det, om det ens går alls. Men det är tanken som räknas! Efter skolan ska jag hem, och förhoppningsvis ha en lugn kväll med eventuellt lite mer läxa, eller körkortsplugg, kanske en skön rulle och sen en tidig kväll. Låter det som nåt? Ja, för mig, pensionärsRut, gör det det! Kung.




Det finns dagar man önskar att man kunde måla


sjuk å fin, sjuk som ett sving! <---- bevis på hur jääääävla trött jag var när jag skrev det här


JAG TAPPAR RATTEN OM DU PRATAR MED MIG!


SVENNUS SEXUS


VAR ETT JÄVLA OVÄSEN PÅ KRISTUS IDAG


och allena, det är ju också kul att va!


PODCAST


OCH DET HÄR Ä DE SOM GÄLL IKVÄLL!


DET HÄR Ä DE SOM GÄLL!


Kanske e nån jag känner här inne!


Redig karl!


Sicken karl! Blev helt tagen av intervjun, jag menar, pojken har ju brains! Haha, kanske inte borde låta så förvånad.. Men alltså, han verkar bara så himla finis. Skulle gifta mig med pojken på stört om det var möjligt. Gulligull. Go Casey!

Jag begravde ju en utter utanför matdags förra veckan...


Sneaky

Hellu! Idag är det onsdag vilket innebär ljudteknik och kultur&idéhistoria. Tråkdag, plus att Anna åker till Mexiko, MEN ett plus är att jag eventuellt sticker hem till malå i eftermiddag! Spontant och bra. Bör bara prata lite med mammi, och mina lärare om mitt beslut. Men det brukar ordna sig. Hur som haver, nu ska jag fortsätta lära mig om dynamiska och kondensatormickar. KUL. Adjö!


Sysslolösa Ruttan

Sådär, då börjar denna dag leda mot sitt slut. Har alltså sovit större delen av denna dag, men jag tvekar trots allt inte på att jag kommer kunna somna as soon as my head touches ze pillow!

Imorgon är den dag då kära Anna åker till Mexiko i två veckor vilket innebär att jag lär vara en slightly more uttråkad kvinna den närmsta tiden framöver... Så därför ser alla mina övriga vänner till att hålla mig sysselsatt om dagarna? Deal? Great!


Birgitta, börjar på B, slutar på itta!

Har idag bestämt mig för att dra igång ett litet "projekt" här på bloggen, och starta en ny kategori. ETT AVSNITT KJELL OM DAGEN! För er som inte sett det är det awesome, asgrymt, asballt, asbra osv osv, ni fattar grejen. Ett avsnitt om dagen alltså. GO KJELLEMANNEN!


RAG DOLL

G'DAY PEEPS! Idag är min lediga dag, vilket utnyttjas till max. Har hittills åstadkommit detta:

  • Sovmorgon till 10
  • Frukost
  • Lite plugg, lite chill, lite gitarrplink osv
  • Lunch
  • Powernap

Nu väntas ännu mer plugg. Sad, men vad gör man. Nån gång måste det undan vafan.
Rockar förövrigt snyggaste utstyrseln i världen, dagen till ära. Mjukisbrallor och ett smutsigt linne, WOOP WOOP. Luktar äckligt gör jag också!


WHAT'S CRACKIN?

Chillar, självrå?


CHILLAXIN

HEY FOLKS! Sitter at the moment och chillaxar på bussen. Softar med mitt "nya" internet och känner mig lite imponerad av min lillebror bland annat. (FETLÄNK BRUSHAN!)

Dagens bravade har varit.. Bravadiga. Skämt åsido, kom fram till mormor&morfar kring halv tolv, fick lite lunch och sen skjuts på gamgovaruhuset för lite shopping (önskeshopping). Sen stack jag till mammi på blomsteraffärn och bara hängde där tills hon slutade klockan två. Efter det stack vi hem till mormor igen för lite fika (Mat i hädiska mänger, alla tider på dygnet) och sen stack jag och mamma ut och övningskörde! Tjiho så bra det blev. Fick till och med köra lite längst E4an och så, trots att jag teoretiskt sett bara hade kört en gång förut. Haha. Sen kom vi hem igen efter kanske lite drygt en timmes körning, och åt middag. MAT. Sen hamnade jag här. Soft.

Hur som haver. Nu ska jag nog sluta mina blå en liten stund innan jag rullar in i Umestan för äventyr(?)! Tjingeling!

Söt skakig bussbild! (Y)


LÖRDAG

GODMORGON! Dagen börjar tidigt idag, men jag klagar inte. Jag mår egentligen som bäst när jag får stiga upp i tid och göra nånting med dagen. Idag åker jag till mamma i lövånger och övningkör bland annat. Kommer hem till umeå igen ikväll, så det blir full rulle hela dagen lång. För att orka med pumpar jag svinbra musik nu på morgonen för att ladda upp. Allt brukar gå lite bättre då!


OUR EVENING


DERP DERP


BRA RUTAN!!!

HELLU, gör ett tappert försök att visa att jag lever! JAG LEVER. Tjing!


Gör min dag


STEKTE SÖNDER I SOLEN IDAG!


GO DO

Drog en favorit i repris i morse och kirrade american pancakes till mig och Jessika. Sen har jag bara fetdunkat Jónsi och älskat livet. På en stund sticker jag och Jessika in till stan för att titta runt och eventuellt äta en glass i solen. Funkar helt ok för mig! Det gäller ju att ta vara på sin lediga tid liksom.

Tack och hej leverpastej!


Stupido

Har tänkt på en grej ett tag... Lite det här med intelligens och så.
Var går gränsen för dumhet?
Jag har ett bra tag känt mig rätt dum. Jag har insett hur lite jag vet om allting, och hur mycket jag egentligen skulle kunna veta. Får lite prestationsångest när jag tänker på hur otroligt ignorant jag gått igenom mitt liv, bara lekt mig igenom det utan att riktigt ta nåt på allvar. Kan man göra så, eller måste man nån gång ta tag i sitt liv?

Vet att det här låter som deep shit, men det är det inte. Det är mest bara små funderingar jag har. Feel free to ignore kan jag ju tillägga.

Åter till saken. Ni vet hur det är när man snackar med någon, och inte har nåt att tillägga, eller säga till om? Det kanske bara är jag, men jag har varit med om det verkligen HUR mycket som helst på senaste tiden. Antingen är det alla Umeåbor som är högintelligenta eller så är det jag som verkligen är ett bushbarn som kan mer om snus och bilar än finanskrisen och all världens diktatorer.

Nåväl. Det är väl bara att öppna boken "Allt du bör veta" och hänge sig totalt till intelligensens värld. Jisses...

AMERICAN PANCAKES

Har precis tryckt American pancakes i sinne, och nu ligger jag utslagen på sängen med gitarren i famnen. Söndagar kan allt vara magiska ibland! Ett plus i kanten är okså att jag slipper måndagsångesten idag eftersom jag är ledig ända fram till onsdag! MAGI säger jag!

Gjorde som sagt american pancakes dårå, för er som missade det precis. Sjuhuhukt så gott det blev! HELT magiskt det med. Slänger upp receptet så alla kan få avnjuta denna magiska måltid!

AMERICAN PANCAKES MED SKIVAD BANAN, RIVET ÄPPLE OCH VISPAD GRÄDDE
(2 pers)

  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 ägg
  • 1,25 dl mjölk
    1 msk smör

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk i en annan skål.
3. Blanda ihop de torra och de blöta ingredienserna. Blanda inte för mycket, bara precis så att allt blandas.
4. Stek ca 10 cm stora pannkakor med smör i stekpanna på medelstark/låg värme.
5. Medan du steker pannkakorna river du äpple, skivar banan och vispar grädde.

VOÍLÁ! Mums



TJUSIGT

Lördag idag då. Och på dagens schema står: ASPELUT INGET! Får väl se om det dyker upp nåt spontant, som det gjorde igår t.ex. Annars planterar jag mitt ass här i soffan och sitter här resten av kvällen. Eventuellt poppar lite popcorn, ser en bra rulle osv, ni vet.

För tillfället sitter jag och ser Watchmen. Har inte hängt med i filmen tillräckligt mycket för att avgöra om den är bra eller dålig, men den är i alla fall ett tidsfördriv. Snart ska jag fixa iordning lite käk, och sen som sagt, planterar jag mig än en gång i soffan och bara njuuuuter. Soft!

SÅ FIIIINT SÅ FIIIINT

Detta är vad som skedde i Lyckselestan! WOHO, är helt galet nöjd, och håltagningen gick både snabbt och smärtfritt (LÖGN!!!)


Uppe med tuppen!

GODMORGON VÄRLDEN! Jag har varit igång sen 06.00 imorse, och har hunnit med både det ena och det andra. Bland annat att starta en diskmaskin, diska undan övrig disk som blev över (Det blir mycket disk när man är 7 pers i samma hus) och städat undan nere i häbbret. KINDA GOOD, HUH? He gäll å va effektiv!

Övriga ärenden som står på schemat idag är:

  • Få upp Jessika
  • Städa undan resten, bland annat ute i sovstugan
  • Packa och fixa sig
  • Åka till malå
  • Gå på banken
  • Besöka farbror doktorn
  • Hinna med bussen

Rätt mycket för att vara torsdag, tycker jag. Eller, för att vara jag, rättare sagt. Hur som haver, nu ska jag fortsätta göra det jag gör, dvs. lyssna på musik och spela tetris! TJING


I AM ALIVE!

HALLOJ! Tänkte meddela att jag lever. Ja gud vad jag lever.. Känner det idag. Av nån anledning känner jag mig som ett enda stort blåmärke idag, och jag har absolut ingen aning om vad det beror på! Har i alla fall hunnit med lite allt möjligt dessa tre dagar med besök, bland annat lite skoter, badtunna, party osv. Allt möjligt roligt! Besöket stannar även en natt till och tar en buss imorgon 06.45. Tidig morgon imorgon alltså! Efter att besöket lämnat oss blir det diverse ärenden innan jag och Jessika sticker till Lycksele! Vad som händer där återstår för er att se så småningom... SNEAKY


I'M AMAZED

Idag är THE day, dagen D, ja, ni hajar. 17.20 kommer besöker från Umeå och GUD så jag längtar! Kommer bli awesome tror jag! Schemat för veckan är i stort sett fullspäckat, och jag klagar absolut inte! Vädret är fortfarande på topp, humöret är på topp osv osv osv. Kan inte riktigt uttrycka min nöjdhet i text just nu, men jag tror inte jag är ensam om att känna den här känslan, så jag antar att ni förstår ändå. 

Nu ska jag packa mina grejor och så småningom sticka till Jessika och börja förbereda för veckans bravader! TJIHO!

NYBIKININ

Har shoppat ny bikini, tjiho!

SOFTA SKOJTER YAO


GEEK IS THE WAY


U USED 2 B MY FRIEND, 2 BAD IT HAD 2 END

Hallå gussar! Sitter @ the moment på bussen och bloggar. (OMG THAT'S SOOOO HIGH-TEC!) Har precis bytt buss i sveriges minsta stad Lycksele och har nu bara kvar ungefär 1.5 timme innan jag är hemma! SOFT. Köpte lite färdgodis på kjorran (HAH sicket roligt ord!) i sveriges minsta stad Lycksele och smaskar på det just nu. Köpte sånt där roligt godis som man åt när man var liten, typ banana skids, refreshers och sura patroner. Mums.

När jag kommer hem hoppas jag att det finns nåt ätbart, för min hunger just nu är olidlig. Just det, har ju inte heller berättat om den otroliga beslutsångest jag hade innan jag till sist hamnade på bussen hem. Det stod alltså mellan att stanna i Umeå, vilket hade varit det absolut bekvämaste, att åka till Lycksele, vilket var otroligt jättebökigt och jobbigt, och att åka hem, vilket var nice, men drygt med buss osv. Bestämde mig alltså nån gång kring fyra att jag faktiskt skulle åka hem. Det blev alltså PANIKpack och käk och sen rusa till bussen som gick 17.20 för att hinna. (Låter ju inte så jävla brutalt, men då ska vi inte glömma att jag är tvungen att ta en lokalbuss som går 16.37.Jag gjorde alltså detta på 37 min!!!)  Sjukt jobbigt, men förhoppningsvis också sjukt värt det! Får i alla fall träffa lilla mami lite innan hon sticker tillbaka till lövånger.

Nåväl, nog skrivet. Adjö.

CHILL @ SCHOOL YAO som förövrigt tog slut kring 1. SOFT ME LOV!



G'DAY!

Idag är sista dagen innan lovet! OH LORD HAVE MERCY, plz mejk dis a g'day!
Det tror jag att den kommer att bli också. Har satt ihop en asbra presentation/guidning till sista lektionen, och hoppas jävlar i mig på högt betyg! Jaja, hur som haver. Tack och heeeej leverpasteeej!


Jag äter sojamakarooooon

Hej hopp alla gladaaa!

Idag har varit en förvånansvärt jättebraig dag! Mh, humöret har hållts på topp nästan hela dagen! Händer inte ofta nu för tiden om jag ska vara ärlig... Hur som haver, började med en stadig frukost med två sovande brudar i rummet intill. Kände ett starkt craving att bara hoppa ner hos dom och slagga ett par timmar till, men icke sa nicke, jag krigade mig till skolan med en ryggsäck på ryggen inneållande tusen kilo packning. <- true story. Började med lite stress/stresshantering på idrott b, insåg att det är vad som tynger mitt arma hjärta, och insåg att det är dags att agera. Kanske imorgon... Sen blev det längdskidor med dåligt före, njurskada och allt möjligt intressant. Fint väder hade vi i alla fall! Senare matteb och klassråd. På klassrådet hade 3 st i klassen med sig fika. (vi gör sånt hos oss) Låt mig även tillägga att fikat var gjort för hela klassen, 16 pers, och att 8 st infann sig på lektionen. Så ja, förlåt mig fader ty jag har syndat! Sket fullständigt i dieten för ett tag och proppade som om det inte fanns någon morgondag. Det blev alltså en cola, en lakrikts-grej, en japp, x antal kladdkakebitar och andra goda bakverk = SOCKERTRIPP. Har alltså ätit huuuuuuur (okej, inte huuuuur, men rätt) bra som helst dom senaste två veckorna, vilket alltså resulterade i att sockerchocken slog till som en backhand rätt i nyllet. Men det var bra, stack in till stan efter skolan och höll skenet uppe enda till 17.40! DUKTIGT RUT!

När vi sen kom hem gjorde jag sallad, sen tvättade jag massa kläder, har också hunnit städa lite, och senare ikväll kommer AnaBanana hit och pluggar med mig! Effektiv dag, tror fan jag ska börja injicera socker direkt i blodet. YAY!

KLAD RUTIS


Det var en gång två tomater....

HEJ KOMPISAR!
Gästblogg ftw maaaan!  Nämen det är ju alltid kul att slippa Rut ett tag riiight? ingen som håller med? nähäpp.
Anywho, sambo Jessika som talar! just nu chillar vi och väntar på 2 gayiga män som är påväg hit med en förhoppningsvis bra film och ett förhoppningsvis glatt humör! vilket de såklart inte alltid är.
Om någon undrar har jag praktik imorrn, halvdag skola på fredag, SEN LOV! fruktansvärt jävla skönt! och det bästa är nästan att min moder skjutsar mig till lycksele när jag slutar, vilket betyder att JAG SLIPPER DEN FÖRBANNADE BUSSJÄVLEN! could not be better!
Hur som haver, som ni märker är jag ingen stark bloggare, hade inte precis tänkt satsa på en karriär men asså det här är fan illa. Jag bjuder på en gammal bild istället. Bara för att fylla ut! PEACE!

Vardagsspänning

Happ, här sitter jag och mina klasskamrater och väntar på sämre tider. Vår lärare har nämligen inte infunnit sig här än, och vi vet inte om han bara är jättesen eller om vi inte har nån lektion överhuvudtaget... Spänning i vardagen! 

Hur som haver. Idag är som sagt dödsdagen, och även om halva dagen (och också tråkigaste lektionen) går bort nu på morgonen har vi fortfarande kvar Kultur&Idé-historia på eftermiddagen. EUW, orkar ej. Nåväl, det är bara att härda sig igenom för snart är det lov. Och på tal om lovet - vad händer då? Ingen vet, ingen vet. Jag ska i alla fall tapetsera lite. Sen återstår det att se vad som pågår resterande tid. Men sånt fixar sig alltid.


Träningsvärk

God kväll allesammans! Idag har varit en annorlunda dag, men inte dålig för det. Har varit ledig hela dagen (Okej, var tydligen inte riktigt ledig, hade 40 mins lektion, men det visste inte jag så det går ändå.) Har hunnit med... INGENTING. Eller jo, att få det dåliga beskedet att mitt internet är dött på riktigt och att jag måste köpa ett ytt modem för upp emot tusen spänn. TUSN SPÄNN, fattarni??? Aja, det fixar sig alltid.

Imorgon har jag tråkigaste dagen på veckan med Ljudteknik (Död åt tengil) och Kultur&Idé-historia. Döööötrist. Men vad gör det om hundra år.

Nu - medan Jessika tittar på "99 saker att göra innan man dör" tänker jag sticka ut på en springtur i den läskiga sherwoodskogen. Kanske inte så jävla smart med tanke på dödshostan jag har, men en liten tröst är att jag hostar mindre när jag anstränger mig än när jag t.ex. ska sova. (Y) Jippikayay.
Nåväl. Update imorgon, när jag har internet @ school! PUSS


RSS 2.0