EL STOCKHOLMO

Vår resa (so far) i bilder!

Glada tjejer @ Umeå airport med varsin öl och varsin iphone. Jag däremot hade varken öl eller iphone = ledsen tjej


Jessika ville hålla handen medan planet skulle lyfta. Då kom det fram en flygvärdinna och frågade om hon var flygrädd, och sa att det inte fanns nåt att oroa sig för. "Om det hade varit minsta lilla risk hade vi inte varit här." Söt tjej. Jessika också för den delen, jätteduktig var hon!

Sushilunch på Odenplan. Shake-zushi, dvs. 10 bitar lax nigiri. Rut Morén, sushinybörjare = mätt tjej. Dog. 

4

Och sist, men absolut INTE minst!!! Min superstädning av Isabelles lilla lägga! Okej, bilderna visar inte hur duktig jag varit riktigt, men ni kan ju tänka er...

Före:


Efter:


Update: Precis under min före-läggdagsbloggning klampar två fulla flickor in, en vid namn Isabelle och en vid namn Jessika. När jag säger fulla menar jag svinpackade, och jag blir mamma på dirren. Den ena ber mig knyta upp hennes skor, som förövrigt har dragkedja, och den andra får jag kränga av en korsett etc etc. Och dessa fyllesvin ska jag alltså dela säng med i natt. Kul. Jag sover nog i min resväska i natt!


I'M WALKING IN THE AIR


photo

LEVER DET GODA LIVET SÅ ATT SÄGA!

Hallå kära cybervänner! Jag och Jessika har ÄNTLIGEN entrat vår kära hufvudstad och stressen vi burit (Började med att jag formulerade mig "stressen vi bärt" men insåg att det var fel, efter lång eftertänksamhet. Bra sverige.) de senaste dagarna är som bortblåst. Allt är fixat nu, nu är det bara att rulla på, glida runt, chilla järnet och bara leva livet tills vi beger oss mot Berlin. Kan inte bli bättre än såhär. Att jag dessutom hade lite drygt 3 lax mer än jag trodde på kontot gör ju inte saken sämre. Hade lite ont i magen när jag trodde att jag skulle leva på existensminimum för att överhuvudtaget överleva mina 10 dagar away from home. Men så blev det ju inte, jag kan ju faktiskt leva som en riktig människa nu. (Men mamma, du kan vara lugn, jag spenderar inte hejvilt, ok?)

However, sen vi kom fram till Stockholm har vi hunnit med:
 1. Äta supergod pasta på Röde orm tillsammans med Nikeisha och hennes madre
 2. Sova 3 st flickor i en ~1.40cm bred bäddsoffa
 3. Göra oss iordning på ungefär 20 kvm, där ungefär 3 kvm är fria ytor (Tre väskor á 20 kg = dåligt i en liten lägenhet)
 4. Dricka supergod smoothie på Squeezed up juice bar som ligger precis bredvid Isabelles port
 5. Fotas till en skoluppgift, "Turista i din egen stad"
 6. Gå längs Drottninggatan
 7. Följa Isabelle till Cybergymnasiet
 8. Äta sushi till lunch
 9. Möta Katja
 10. Gå Drottninggatan en gång till
 11. Finnas som mentalt stöd när Isabelle piercar näsan
 12. Nästan svimma när Isabelle piercar näsan
 13. NÄSTAN spontanköpa hallonröda dr Martens
 14. Åka hem till söder tillsammans med The crew, aka Thomas, Issa, Katja och Jessika.

  3 av dessa (damerna) har ungefär 2 timmar på sig att göra sig klara för en utekväll. Stressen är påtaglig. Jag däremot hoppar in i mina mjukisbyxor så fort vi stiger innanför dörren. Chips, dricka och godis är uppbunkrat. Medan de flesta i crewet är ute på äventyr (Issas första  krogrunda, GO GIRL) ligger alltså jag hemma och... MÅR SOM EN GUD. Kunde inte vara mer nöjd. Blir ett bad och en film för mig ikväll. Livin the good life.
That's what's up in Stockholm city! På återseende!

Det är okej Rut, du kan andas nu. Snart. Imorgon.

Mhm, då var klockan inte ens 06.00 och jag har redan kirrat upp mina ögon för att möta dagen tydligen. Vad hände med lite sovmorgon Rut? Vad hände med att klockan stog på halv åtta? Jeez. Tänk så det kan gå.
Hur som helst. Tänkte dra lite mer ingående vad som hänt i mitt liv på senaste. Jag har ju ändå en jävla massa dötid nu, så varför inte liksom!
Allright. Let's go. På senaste har mitt liv varit... Helt ok. Mer ingående en så blir det inte. Hehe, skämt åsido så vet jag inte riktigt var jag ska börja, det var liksom ett tag sen jag gjorde det här, så jag har ingen fast punkt att riktigt börja på... Men jag försöker. 


Okej. Jag kan ju börja med att säga att de senaste veckorna har varit stressiga, som ni kanske förstog i mitt förra inlägg. Om det inte framgick så vet ni det nu. Det har varit jobb och skola och folk att träffa hit och dit, resor att planera, andra evenemang att planera, pengar att spara, begravningar att attenda to (Okej, bara EN begravning, men den kändes iofs som tre minst, så vi säger så.) osv. Listan kan göras oändlig. Därför har kanske inte my mind riktigt haft rätt prioritering på senaste, och jag har liksom börjat tänka i dom banorna på rutin nu. Men vad gör det om hundra år, tid löser allt, right?
Nåväl. Trots att allt har varit lite stressigt och virrigt har det samtidigt varit förjävla mycket roligt på G. Spelningar att titta på, som jag sa tidigare - massa folk att träffa etc. Har bland annat ÄNTLIGEN fått träffa Linnéa, som var kanske tusen år sen. Typ det bästa som hänt. Faktiskt. Har vägt upp en hel del av all stress ändå.
Efter allt detta så har jag nog inte mer att säga. Allt har rullat på rätt bra ändå i det stora hela. Eller ja, skolan rullar ju inte på, men den är ju kanske inte vad jag prioriterar först heller... Men det tar vi sen, alla resor kör vi först! Prio 1, överleva 3 flygresor tillsammans med en flygrädd Jessika. Underbart. Lätt värt alla dagar i veckan.
Well everybody, nu börjar klockan sakta men säkert närma sig 06.00 och min mage börjar skrika efter frukost. Tror ni Jessika mördar mig om jag stiger upp och tar mig ett litet pre-breakfastsnack? Mest troligt, men det skiter jag i. PUSS!
Ah just det. Kan ju visa hur vår lägenhet ser ut ATM. Kanske ökar till lite stress-känsla bara det, eller vad tror ni?

andas


It makes no sense, but neither do you.

Hej. Just nu prioriterar jag bloggen framför både packning och sömn så den som hatar på det här inlägget får en fet smäll i fejjan, OK? 

Skämt åsido. Jag är trött. Och stressad. Och allt som hör till dessa två åkommor. (Stavas det så? Åkommor? Fult ord.) Men samtidigt så jävla övertaggad så det finns inte. GOSH. Kan inte fatta att vi sticker imorgon. IMORGON. Befinner mig i Stockholm om mindre än 24 timmar! Skön känsla. Underbar känsla. Jag befinner mig även i Berlin om mindre än en vecka. Fattar ni?! 7 jävla dagar. GOSH. GOOOSH.
Anyhow. Idag har varit en stressa-vi-måste-hinna-allt-som-vi-inte-gjort=ungefär-allt-dag. Yep. En sån dag har det varit idag. Men vet ni vad? Trots att det är så okristligt stressigt hela tiden gillar jag det. JAG GILLAR DET.
Hur som helst. Jag kom fram till precis INGENTING vettigt i detta inlägg, men det gör inget. Jag kommer ha 10 underbara dagar ändå, vare sig ni får veta det eller inte. Jag bara vet det. 

Kanske återkommer vid ett senare tillfälle, om jag har tid. Och ork. Och lust. Det är mycket som ska klicka vet ni!
Nu slår jag igen mina blå, för imorgon ska packas och fixas och FLYGAS. Woop. Taggadcheysnart_18

BEHÖVER DETTA, EN PAUS BA

Kan andas igen. Phew.

nuff said


WELL SHIT

Har haft en lite småknasig dag idag. Vet inte riktigt, allt står liksom inte rätt till i huvudet just nu. Tusen tankar snurrar omkring hela tiden, 18-årsdagen, Stocholmsvistelsen, Berlinresan, skolan, jobb etc etc etc. Allt händer liksom på samma gång. Men det är väl sånt livet, så som jag har förstått det.
Några exempel på knas just idag:
 1. Vaknade i tid för en gång skull, nöjd och glad i hågen. Tar för givet att Jessika följer med på skolan 08.30. När klockan är ungefär 20 i 8 har hon inte stigit upp än och jag frågar om hon har tänkt sticka på skolan. "Nej" svarar hon, och meddelar bestämt att jag INTE får ta cykeln heller. JAHA, HEJSAN, här står jag  och har precis fått beskedet att jag att jag kommer bli sen idag hur jag än gör. Skön tjej. Blir arg och går till skolan med min FRUKTANSVÄRDA träningsvärk (Återkommer med till den sen) vilket tar ungefär en evighet = försening, trots att jag var uppe i tid. Livet...

 2. Alltså. Träningsvärken. Jag och Jessika spenderade en tid på gymmet i förrgår, dvs. tisdags. Ben körde vi. Hårt. "JAHA HEJSAN, nej nej, jag har inte bajsat på mig, nej då, det är bara lite träningsvärk förstår du." Dag 2 brukar alltså vara den värsta dagen av träningsvärk = Dag 2 = Idag. Hej JB och hej trappor. Ay caramba.

 3. Som ni kanske sett, men tyvärr inte hört speciellt mycket om, sticker jag och Jessika till Berlin på höstlovet med skolan. Kommer äga, och vi är råtaggade. Igårkväll började Jessika babbla om var hon hade sitt pass, och precis i den stunden inser jag att jag inte har ett giltigt pass. JAHA, HEJSAN, här står jag och sticker till Berlin om 11 dagar och har inget pass. Bra Rut. Så efter skolan sticker jag och Jessika till polisen för att kirra biffen, endast för att få beskedet "Men oj, du är ju inte myndig. Då måste du ha båda föräldrars underskrift och en förälder med dig när du ska fixa passet."
  ..."EH, JAHA men jag sticker till Stockholm på tisdag???" 
  Så ja. Jag har alltså 2 dagar på mig att fixa det här. Eller betala 980 kr på flygplatsen den 31 (När vi åker) och få ett "preliminärpass" (Om det nu heter så...?) Tack och hej leverpastej, no money for me, no no.

 4. I och med att jag och Jessika satt en stund på polisstationen (Eftersom det var 2 barnfamiljer före oss i kön som skulle skaffa pass till både mamma och pappa och lisa och lotten och kalle och sven och nisse och kerstin.) missade vi Silverraggarnas (Estet2orna) uppträdande i MVG-gallerian.

 5. Torsdag = tvättdag. Jag och Jessika slänger i en tvätt när vi kommer hem från skolan och sätter sen igång att repa och fixa grejer inför Berlin. (Vilket vi är lite sent ute med. Vi har alltså ungefär 5 dagar på oss att fixa ALLT, eftersom vi är så jävla sega i starten) Hipps vipps är klockan mycket och Jessika ska ta en buss till Lövånger för att jobba imorgon. JAHA, HEJSAN, här står då jag med 4 fulla maskiner att ENSAM hänga upp i torkrummet. 


  Osv osv osv. Orkar inte fortsätta min never-ending-list-of-bad-things-today eftersom den, som jag nyss sa, aldrig tar slut. Shit. Och just det, jag har eventuellt 2 redovisningar imorgon. Om jag är klar? Haha. Nej.
Då säger vi så här då - Jag värmer en FET kopp varm mjölk, lägger mig i min renbäddade säng och funderar inte mer över livet. Okej?
Just det. Begravning imorgon. Älskade älskade lillemormor... <3

HE STÅ SOM STILL


Skäms lite över mig själv men den släpper inte taget om min hjärna


Värt

Heeeeeeeeeej vänner! Mitt internet går på lågvarv och so do I. Fast nä.
Jaja. Har inte mycket att säga. Idag är jag... Trött. Igår bakade jag i 5 timmar och i natt sov jag cirka 5, så det har som tagit på. Men ikväll har vi tänkt oss nåt som liknar myskväll. Vi får däremot se hur det blir med det med tanke på att Jessika är på sjukan just nu och hälsar på i stort sett hela hennes familj (Vad händer i våra länder?)
Well. Blir det inte myskväll blir det tidigkväll, även om jag är ledig imorgon. Funkar för mig. Sova <3 Så här trött är jag just nu. Dör. Godnatt.


NU STICKER JAG PÅ VERKET OCH ROCKAR

Rockar till bl.a Sweet Seed ikväll @ Verket. Blir fett. FETT SA JAG.

I REN TRISTESS


NEW INMÖSSA: T-shirtstore.

TRÖJA: Bikbok.

Baggy jeans 'n' blazer

Sticker ut och gör stan. Har ändå inget bättre för mig.

Bling bling


LIVIN ON THE EDGE A FRIDAY NIGHT

Denna måltid går jävlart till historien som bland det godaste jag ätit. Vitlökskryddad kycklingfilé, avokado, tomat, rivna morötter och smörstekta champinjoner. JEZ. Däremot mindre najs att äta denna giganorma portion efter att ha tränat mage @ ze gym. Dålig kombo. Sprängs.
Nåväl. Innan jag sprängs ska jag lyckas trycka i mig jordgubbar, blåbär och choklad. Man lever bara en gång. Nom nom nom.

DET HÄR ÄR SÅN SKIT JAG TÄNKER PÅ NÄR JAG SKA SOVA

George Kaplan - 32 bars (Live at Ametist - SR Metropol) from Random Bastards on Vimeo.

 

Kommer du ihåg Jessika??? KOMMER DU IHÅG???


En liten powernap

Så ja. Anna tog en powernap för ett tag sen, tyckte det var läge att lägga upp den... NU. Hon kan konsten att sova underligt den här damen kan jag meddela. She knows how it's done.

CHOIR OF YOUNG BELIEVERS


TRÖTT CHEY


HEJ ALLESAMMANS! Idag har det varit full rulle. Eller, åtminstone mellan 05.15 och 12.30. Gjorde bort HAKLBANAN (Eller Risktvåan som det så fint heter nu för tiden) idag, och saaaatan i gatan så kul det var. Önskar att man kunde sladda jämt jämt jämt utan att eventuellt döda nån. Eller sig själv för den delen. GALET roligt. Nåväl. När jag väl var klar med halkbanan och hade tryckt i mig en STABIL lunch stack jag till musikanten och fjantade mig resten av dagen (Natthumor. Dygnsrytmen flyttas lite när man vaknar så tidigt!) och nu ligger jag avdankad hemma i soffan, och här har jag legat sen jag kom från mitt fjanteri @ musikanten. 

Innan jag somnar har jag tänkt träffa Anna (som borde komma nu!!!) och göra lite pärlarmband och halsband, som blivit rätt vanligt i detta hushålle nu för tiden. (Observera bilden t.ex. - TRE pärlarmband och, dock inte synliga, två pärlhalsband. It's ma thang.)
Se där. Far i frid. Du ska trivas.

HERR UGGLA


Kom ska vi tycka om varandra


Long time no see

Video tillverkad nån gång kring året 06. Jag och Jessika var alltå runt 12 - 13 år här.
AH, good ol' days I tell ya, good ol' days!

Hajp


Lite drygt ett år sen nu, vad hände sen?


FARVÄL, FARVÄL


Reminissin

Kollar igenom lite old pics och inser att jag kan det här med att se bra ut!

Mer önskelista

Day Soho Jacket SEK 3599, 2nd Day - NELLY.COM Soul Jacket SEK 2295, Twist & Tango - NELLY.COMMetallic Party Jacket SEK 549, Cover - NELLY.COM
Kissy Lenngings SEK 399, Dr Denim - NELLY.COM

Oasis Bag SEK 549, Rosie & Roses - NELLY.COM


She dreamed of paradise

Blev inte riktigt som jag tänkt igår va... Var inte alls så peppad på friluftsdag som jag såg ut att vara på bilden... Istället har jag hittills idag diskat och ätit havregrynsgröt med sylt, (Som förövrigt var förjävla svår att öppna, men I made it. I don't need no man!) och snart ska jag dra på gymmet, och sen ska jag försöka avverka lite skolarbeten. Sounds like a plan.

Nuff said.


GO RUTAN GO GO!

Deal till mig själv - be this happy imorgon även om det är friluftsdag och eventuellt regnar!

Sesame street


Not bad, not bad at all

Ingen dålig brutta va.

RSS 2.0