RECIPE FOR YOU!

ÅH, gjorde en MYCKET lyckad mellan-lunch-och-middag-måltid idag. En Rutig version av pappas välkända (åtminstone inom familjen) potatissoppa. Tog tyvärr inga bilder, men vad tusan, soppan ser ändå ut som.. Ja. Ni kan ju tänka er. MEN GOD ÄR DEN! WELL, jag tänkte vara så hygglig att dela med mig av receptet så ni, mina kära läsare, också kan avnjuta denna fantastiska (...Billiga. Jag är student, OK?) måltid!

LET'S GO!
Du behöver:
  • Ungefär 4 potatisar. Medelstora.
  • 3 morötter. Typ.
  • Grönsaksbuljong. Eller nån annan buljong. Välj själv!
  • Salt och peppar
  • Mjölk eller grädde. Eller både och.

How to: Börja med att skiva potatisarna och morötterna, ju mindre ju kortare koktid. Ta en gryta, medelstor, och bryn potatisskivorna i lite smör. Se till att röra om hela tiden, eftersom potatisen har en tendens att bränna fast annars...
När du brynt potatisen slänger du i morötterna, och vatten, så att det just och pass täcker. Sen slänger du i valfri mängd buljong, och salt och peppar. Koka en stund, tills potatisen och morötterna är mjuka, och mixa sen alltihopet till en slät (Eller inte slät, beror på hur just DU vill ha din soppa;) soup. Sen ställer du tillbaka kastrullen på plattan och slänger i grädd/mjölk/grädde och mjölk till du har den tjocklek du vill ha. 
Ps. Låt inte grädden koka!
VIOLA. Very tasty studentsoppa! 




Kommentarer
Postat av: frida

sv: var hittar man henne då?! =)

2012-02-15 @ 21:44:20
URL: http://fridaajohanna.blogg.se/
Postat av: frida

sv: thank you! :D

2012-02-16 @ 00:14:32
URL: http://fridaajohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0